Per 1 juli wordt Jeltsje In der Rieden de nieuwe zakelijk directeur van Slagwerk Den Haag. Ze volgt hiermee interim-directeur Lodewijk Reijs op, die sinds december het muziekgezelschap leidde.

Enigszins onwennig en met restricties, maar ook met ongebreideld speel-enthousiasme en een staalkaart van het veelzijdige SDH-geluid.

SDH blijft zijn oerkracht trouw en beoogt ook in deze ongewone tijden te verrijken met inventief geluid. Een overzicht van enkele ongoing online-activiteiten.

Loading Dock Sessions

Het is gelukt! Swan Lake ging 20 oktober in première en speelde inmiddels al in Groningen en Rotterdam. Ook de eerste recensies zijn verschenen.

I.v.m. de aanscherpte maatregelen rondom de inperking van het Corona virus hebben we helaas moeten besluiten om de Bootcamp uit te stellen naar 2021. Degenen die zich al hadden aangemeld ontvangen hierover bericht via Slagwerk Den Haag.

SDH,’er Frank Wienk, die ook solo opereert onder de naam Binkbeats, heeft onlangs de muziek voor de voorstelling LOVE❤️ als album uitgebracht onder de naam LOVE CODEX. LOVE CODEX is een conceptueel album waarin Frank dieper in de wereld van sound design duikt.

Kluster 5 vervangt zaterdag 12 september het concert van Slagwerk Den Haag tijdens Gaudeamus Muziekweek. 

De première van onze samenwerking met Zeno van den Broek op 12 september is stijf uitverkocht! Wie achter het net viste bij het kopen tickets hoeft niet te treuren, de performance die plaatsvindt in TivoliVredenburg wordt gelivestreamed via de website van de Gaudeamus Muziekweek. 

In samenwerking met OPERA2DAY en Theater de Vaillant verzorgt SDH tijdens de corona-proof editie van UIT festival Den Haag een wel heel bijzonder optreden.

Met Joep van Lieshouts kunstwerk Early Bird als uitgangspunt maken Slagwerk Den Haag en de Nederlands-Amerikaanse componist Brendan Faegre een ‘minimal’ en vibrerende uitvoering, die op 4 september zijn wereldpremière beleeft in Rotterdam.

Pagina's

Deel deze pagina

Abonneren op Nieuws

Kantoor

Piet Heinkade 5
1019 BR Amsterdam
info@slagwerkdenhaag.nl

Privacy statement

Studio

Labs55
Lulofsstraat 55
2521 AL Den Haag